Ελληνική Μυθολογία

Ελληνική μυθολογία

Γραμμένη με απλό και κατανοητό τρόπο

Συγγραφέας: Δημήτρης Καλεντσίδης

Σελίδες: 756

ISBN 978-960-9595-94-0

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"...Όλοι μας ακούσαμε από τα παιδικά μας ακόμα χρόνια στο σχολείο το όνομα του Ηρακλή, του Θησέα, του Οδυσσέα και άλλων ηρώων της μυθολογίας μας και τα κατορθώματά τους, καθώς και για τον Τρωικό Πόλεμο και τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου. Iστορίες ποικίλες και διάσπαρτες, τις οποίες ήρθε να βάλει σε τάξη η Ελληνική Μυθολογία της Εκδοτικής Αθηνών. Ένα έργο προσεγμένο, που συντάχθηκε από φιλόλογους καθηγητές και άλλους επιστημονικούς ερευνητές, υπό την εποπτεία του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.
Ιωάννη Κακριδή. Στη συγγραφή του έργου, χρησιμοποιήθηκε γλώσσα απλή νεοελληνική για το ευρύ κοινό. Παράλληλα όμως, το έργο αυτό χαρακτηρίζεται από πνεύμα φιλοσοφικό, αν προσέξει κανείς από την αρχή ακόμα του όλου έργου ως προς τη δημιουργία του κόσμου και ως προς άλλα θέματα.
Δεν απουσιάζουν βέβαια λέξεις και φράσεις δυσνόητες και κατά περιόδους αρχαιοελληνικά αποσπάσματα που ήθελαν εξήγηση. Διάβασα με προσοχή το μεγαλόσχημο αυτό έργο της Ελληνικής Μυθολογίας των πέντε τόμων μεγάλων διαστάσεων. Ασχολήθηκα με τους πρώτους τρεις, καθότι σ’ αυτούς περιλαμβανόταν συνοπτικά και η ιστορία των δύο επόμενων τόμων. Ο πρώτος αιώνας αφορά στους άθλους του Ηρακλή και ο δεύτερος τον Τρωικό Πόλεμο σε ξεχωριστή έκδοση. Αφού λοιπόν υπογράμμισα τα σημεία που ήθελα, με αυτά προσπάθησα να παρουσιάσω ένα συνοπτικό σχήμα όπου ήταν εφικτό εκτός περιγραφών όπως έκανα και σε άλλες περιπτώσεις με άλλα έργα. Πάντα όμως, μέσα στο δικό του πλαίσιο χωρίς παραλήψεις και παραποιήσεις. Έτσι κατέληξα σ’ ένα σχήμα εκλαΐκευσης, κατανοητό στο ευρύ αναγνωστικό κοινό. Ενός ανθρώπου λόγου χάρη, που δεν διαθέτει εξιδεικευμένες γνώσεις τόσο της ιστορίας μας όσο και της μυθολογίας μας, τη στιγμή, που την ελληνική μυθολογία την έκαναν κτήμα τους από τα ρωμαϊκά ακόμα χρόνια, ξένοι λαοί διάφορων φυλών στα πέρατα της οικουμένης που αγαπούσαν τη μάθηση.


Στο βιβλίο αυτό γίνεται η προσπάθεια να αποδοθεί η πλούσια Ελληνική Μυθολογία σ΄ ένα "σχήμα" εκλαϊκευμένης γλώσσας, κατανοητό στο ευρύ αναγνωστικό κοινό..." (Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Ελληνική Μυθολογία

  • 15,00€
  • Ex Tax: 15,00€