ΝΕΜΕΣΙΣ - Η μάχη για την Ιαπωνία, 1944-45
Συγγραφέας: Max Hastings
Μετάφραση: Βαγγέλης Κατσάνης
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Ημ. Έκδοσης: 11/2009
Σελ.: 848
ISBN: 978-960-453-622-1
Περιγραφή Βιβλίο:
Κατά το 1944-45, στον πόλεμο κατά της Ιαπωνίας ενεπλάκησαν τα σημαντικότερα ονόματα ηγετών και στρατηγών του κόσμου: Τσόρτσιλ, Ρούζβελτ και Στάλιν, Νίμιτς, ΜακΆρθουρ, ΛεΜέι, Σλιμ, Μαουντμπάτεν,Τσιανγκ Κάι-σεκ και Μάο Τσετούνγκ. Το πολεμικό δράμα που κατέληξε στην ήττα της Ιαπωνίας παίχτηκε με σκηνικό την Ασία. Οι μάχες στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα διεξήχθησαν σε εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα: από το Ίμφαλ και την Κοχίμα στη βορειανατολική Ινδία έως τον Κόλπο του Λέιτε, την Ίβο Τζίμα και την Οκινάουα στην Ιαπωνία.
Ο Μαξ Χέιστινγκς έγραψε το ΝΕΜΕΣΙΣ στον αντίποδα του προηγούμενου βιβλίου του, ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ, Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (1944-1945). Για άλλη μια φορά, αντιστοιχίζει την ιστορία των στρατηγικών αποφάσεων και των εχθροτήτων με τις εμπειρίες των Βρετανών, των Αμερικανών, των Ρώσων, των Κινέζων και των Ιαπώνων στρατιωτών, που πήραν μέρος σε μερικές από τις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου εναντίον ενός ανελέητου εχθρού. Περιγράφει τη σφαγή της ρωσικής στρατιάς τον Αύγουστο του 1945 και την εκπληκτική εκστρατεία του Σλιμ στη Βιρμανία. Αναλύει την εσωτερική πολιτική της Αυστραλίας, που δεν επέτρεψε στο στρατό της να δρέψει τις δάφνες του πολέμου, καθώς και τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων που οδήγησαν στην καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.
Μέσα από τις μαρτυρίες και τις προσωπικές ιστορίες Αμερικανών ναυτικών, Κινέζων κομμουνιστών γκουερίλας, Ιαπώνων πιλότων μαχητικών και Βρετανών στρατιωτών στις ζούγκλες της Βιρμανίας, το ΝΕΜΕΣΙΣ δίνει τις πραγματικές διαστάσεις ενός έπους που γέννησε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του εικοστού αιώνα.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

ΝΕΜΕΣΙΣ - Η μάχη για την Ιαπωνία, 1944-45

  • 28,34€
  • Ex Tax: 28,34€