Η ιστορία της ανθρωπότητας
Από την προϊστορία μέχρι την ανάδυση των εθνικών κρατών
[The Story of Mankind]
[Τόμος: 1]

Συγγραφέας: Van Loon Hendrik Willem, Merriman John
Μετάφραση: Ροδάκης Περικλής Δ.
Εκδόσεις: Καστανιώτη
ISBN: 978-960-03-4937-5
Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2009
Σελίδες: 375
Περιγραφή βιβλίου:
"Η ιστορία της ανθρωπότητας", που γράφτηκε από τον διάσημο Ολλανδό ιστορικό Χέντρικ Βίλεμ βαν Λουν το 1921, συγκέντρωνε σε έναν τόμο τα ορόσημα της ανθρώπινης περιπέτειας από την Προϊστορική Eποχή μέχρι τον 20ό αιώνα. Το 1922, μάλιστα, ήταν το πρώτο βιβλίο που τιμήθηκε με το Βραβείο Νιούμπερι. Πολλές δεκαετίες αργότερα, και συγκεκριμένα το 1999, ο διακεκριμένος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Γέιλ Τζων Μέριμαν κυκλοφόρησε την συμπληρωμένη έκδοση της περίφημης αυτής Iστορίας, έχοντας εμπλουτίσει το έργο του Βαν Λουν με τις εξελίξεις και τα επιτεύγματα του 20ού αιώνα.

Στον τόμο αυτό ο αναγνώστης παρακολουθεί σαν θεατής το άνοιγμα της αυλαίας του πολιτισμού και στη συνέχεια ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι από την Προϊστορία έως την ανάδυση των εθνικών κρατών: Γνωρίζει τις συνήθειες των προγόνων του, την ακμή των πρώτων πολιτισμών, την αρχαία Αίγυπτο, τους Σουμέριους, τους Φοίνικες, την ακμή της ελληνικής αρχαιότητας, τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τον άγνωστο κόσμο του Μεσαίωνα, τις ανακαλύψεις της Αναγέννησης, το σχηματισμό του έθνους-κράτους, αλλά και όλες τις εκλάμψεις αυτής της ασύλληπτης διαδρομής που έχει διανύσει η ανθρωπότητα στις λίγες χιλιετίες της ύπαρξής της.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα από μεγάλους και μικρούς αναγνώστες

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Notice: Undefined variable: captcha in /var/www/clients/client174/web251/web/catalog/view/theme/journal2/template/product/product.tpl on line 243

Η ιστορία της ανθρωπότητας

  • 15,91€
  • Ex Tax: 15,91€