Μάης 68<br> Η γιορτή της ποίησης, η ποίηση της γιορτής
Συγγραφέας: Μπαμπασάκης Γιώργος - Ίκαρος
Καλλιτέχνης: Κούτσικος Πάρις
Εκδόσεις: Οξύ
ISBN: 978-960-436-192-2
Ημ. Έκδοσης: Μάιος 2008
Σελίδες: 120
Περιγραφή βιβλίου:
Οι εκδόσεις "Οξύ" γιορτάζουν την επέτειο των 40 ετών του σημαντικότερου νεανικού κινήματος και κυκλοφορούν ένα βιβλίο αφιερωμένο στον Μάη του '68.

Όσο και αν ο όρος Επανάσταση είναι προορισμένος να κεντρίζει το ανήσυχο της ανθρώπινης φύσης, κανένα κίνημα δεν θα συγκινήσει τόσο πολύ τόσους πολλούς και ανομοιογενείς ανθρώπους όσο το κίνημα εκείνης της Άνοιξης.

Ο Μάης του '68 υπήρξε η μοναδική επανάσταση που ξεκίνησε από εξεγερμένους καλλιτέχνες και όχι από απομονωμένους διανοούμενους. Ήταν το κίνημα που μίλησε για την Τέχνη της καθημερινής ζωής. Ήταν η προσπάθεια να υπηρετηθεί η Ποίηση από την Επανάσταση όταν, έως τότε, σύμφωνα με τον Μπρετόν, η Ποίηση ήταν αυτή που ακολουθούσε. Ήταν η υπονόμευση του συστήματος των καταρρακωμένων αξιών και η επινόηση νέων, πλείστων νοήματος, ιδεών.

Το βιβλίο "Μάης 68 - Η γιορτή της ποίησης, η ποίηση της γιορτής" είναι μια νεανική καρτ ποστάλ που στέλνει ο Χρόνος σε φίλους και συντρόφους και μαζί μια πρόσκληση στους φλεγόμενους και ανήσυχους νεαρούς που προετοιμάζουν τις επόμενες επαναστάσεις.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Μάης 68
Η γιορτή της ποίησης, η ποίηση της γιορτής

  • Brand: Οξύ
  • Product Code: ΒΚ2120
  • Availability: In Stock
  • 11,80€
  • Ex Tax: 11,80€