Συνταγές Vegan
Μοναδικές, νόστιμες, χορτοφαγικές συνταγές και χρήσιμες συμβουλές για την υγεία
Συγγραφέας: Βούλγαρη - Μουρούτη Μαρία
Εκδόσεις : Etra
Έτος Έκδοσης : 2007
ISBN : 960-89107-1-4
Σελίδες : 99
Περιγραφή Βιβλίου
Η Μαρία Βούλγαρη - Μουρούτη στο πρώτο τόμο των συνταγών Vegan μας παρουσιάζει με απλό τρόπο νόστιμες χορτοφαγικές συνταγές που συνδυάζουν τις υπέροχες γεύσεις με την υγιεινή διατροφή.

«Η επιστήμη της διατροφολογίας μόλις τις τελευταίες δεκαετίες απογειώθηκε, αναγνωρίσθηκε και μπορεί να μας προσφέρει σήμερα αρκετό υλικό για μελέτη. Γίνεται λοιπόν ολοένα και πιο πασιφανές, το πόσο αδιάρρηκτα συνδεδεμένη είναι η διατροφή σε σχέση με την υγεία μας και τις διάφορες νόσους. Κάτω από το πρίσμα αυτό, είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι πλειάδα ασθενειών εκφυλιστικής κατάληξης εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο στις «ανεπτυγμένες» κοινωνίες, όπου η χρήση ή κατάχρηση ραφιναρισμένων τροφών είναι και η μέγιστη. Στις μέρες μας, οι διατροφικές συνήθειες έχουν δραστικά διαφοροποιηθεί. Υψηλής «κλάσεως» ετοιμοπαράδοτα φαγητά αποτελούν πλέον συμπαγές μέρος της καθημερινής μας ζωής. Δυστυχώς, οι παραπάνω συνήθειες είναι δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο πολλές φορές να αναστραφούν, με αποτέλεσμα αρκετές ασθένειες που μέχρι πρότινος αποτελούσαν για μας κάτι το άγνωστο, να έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής.»

«Ένα μεγάλο μέρος από επιστήμονες σήμερα αποδεικνύει καθημερινά ότι η Πρωταρχική (Φυτοφαγική) δίαιτα αποτελεί την καλύτερη λύση για την πρόληψη και αποφυγή καρδιακών νόσων και εγκεφαλικών, για τον έλεγχο του διαβήτη, για την προφύλαξη από νεοπλασίες, υπέρταση, αρθρίτιδα, παχυσαρκία και πολλά άλλα που βρίσκονται στο καθημερινό ευρετήριο των γιατρών. Τα ζωικά λίπη και οι πρωτεΐνες, η χοληστερίνη που με αφθονία βρίσκονται στο κρέας, στα γαλακτοκομικά, στα αυγά, αποτελούν μείζοντα προβλήματα. Οι φυτικές ίνες, οι φυτοχημικές και αντιοξειδωτικές ουσίες, τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες είναι η κορυφή του παγόβουνου στην μάχη ενάντια σε πολλές νόσους.»

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Συνταγές Vegan

  • Brand: Etra
  • Product Code: ΒΚ1180
  • Availability: In Stock
  • 20,95€
  • Ex Tax: 20,95€